follow Džanan Musa, čudo od djeteta (18), koji je našoj javnosti poznat već skoro 4 godine. On je jedan od najmlađih debitanata u elitnoj Euroligi. Nada je bh i svjetske košarke, a ove sezone nas oduševljava sve zbog svojih impresivnih partija za Cedevitu u regionalnoj ligi i Eurocup takmičenju.

http://aspenlogandbeetlekillpinefurniture.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://aspenlogandbeetlekillpinefurniture.com/faq/ Standardni je član Cedevite, a za vikend je igrao važnu ulogu u osvajanju kupa Hrvatske. Sve više prostora Džanan dobija kod trenera Jure Zdovca, koji mu je ukazao puno povjerenje. Znao je Džanan da diže publiku na noge, a otkrivamo vam i njegov put do Cedevite.

http://catholicmannight.com/m/uncategorized/the-healing-touch-of-jesus-christ/attachment/jesus-heals-peters-mother-in-law-chora-museum2/ 2014.godine Džanan Musa je potpisao za Cedevitu, ali je moglo sve otići u drugom smjeru, Džanan je na Fb profilu objavio sliku gdje je bio u dresu Olympiacosa, prošao je ljekarske preglede, ali onda odjednom, umjesto da potpiše za grčkog velikana, Džanan se opredjeljuje za Cedevitu. 15 minuta prije nego će staviti potpis na papir Olympiacosa, dobili su ponudu od vitamina koja se nije mogla odbiti.

 

 

Tada je rekao da je jako mlad i da je vezan za roditelje, godi mu Zagreb jer je blizu Bihaća, a pristali su na sjajne uvjete koje im je Cedevita prezentirala.

Imao je Džanan pozive Turske reprezentacije kao i Hrvatske, ali je rekao da je za njega B i H svetinja, da mu nema ništa draže nego igrati za njih.

Njegov dječački san je bio da igra jednog dana za Fenerbahče, upravo je i od njih dobio ponudu, a njemu su kao mladom igraču ponudili veliki novac, dok su njegovi roditelji trebali dobiti posao u Turskoj. Ipak, presudio je patriotizam.

Nije sve to, Džanan je odbio i ponudu North Caroline i velikog Michael Jordana da se pridruži tom koledžu, razlog je taj jer planira da direktno iz Cedevite ode u NBA, a za sad visoko kotira na draftu 2018, trenutno je prognoziran među prvih 15 pikova.

Njegov uzor je Kobe Bryant, a najbolji igrač protiv kojeg je Džanan igrao je izdvojio legendu grčke košarke VASILISA SPANULISA.

 

DŽANAN MUSA je osvojio kadetsko evropsko prvenstvo sa BiH, bio je MVP; dvije godine za redom je bio najbolji strijelac kadetskog eurobasketa, najbolji strijelac svjetskog prvenstva, kao i najbolji strijelac juniorskog eurobasketa.

 

http://www.eurohoops.net/en/dunks/63536/

http://www.haberturk.com/spor/basketbol/haber/1217682-fenerbahce-dzanan-musayi-transfer-etti

Michael Jordan invited Dzanan Musa to America!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here